Trött.

Just nu har jag världens svacka. Är trött mest hela tiden och har svårt att sova vissa nätter. Och dom nätter jag inte sover vaknar jag och mår jävligt illa. Vilken är vad jag gör just nu. Sitter hemma och ser på Weeds, dricker apelsinjuice och längtar till om två veckor då jag förhoppningsvis får i rödfärgen i håret. Hoppas det blir sjukt snyggt så att jag slipper vara brunröd. Det är inte en passande färg för mig.
Nu ska jag gå in på Svensk Fastighetsförmedling och drömma om att bo i ett fint gammalt hus med öppna spisar och rycka upp mig. Ha det fint!
Puss.
Jag. Rött läppstift och rullar i håret. Sassy.

Varför?

19 år och ångest. Jag vet att man ska ta var dag som den kommer, carpé diem och vilka andra klyschor det nu finns för att säga att man ska leva i nuet. Jag försöker. Det gör jag. Men jag kan inte låta bli att oroa mig för vad det ska bli av mig. Vad ska jag göra av mitt liv? Vad ska jag utbilda mig till? Ingenting känns lockande och jag får lite panik.
Jag vill leva ett fritt liv, med rutiner jag själv kan bestämma. Jag vill skriva böcker, ge ut poetiska samlingar och ställa ut min konst. Leva på det jag tycker om.
Men det känns inte realistiskt. Chansen att slå igenom är inte den största och jag känner mig hjälplös. Dumt med tanke på att jag inte ens fyllt 20. Någonting kommer jag väl på att göra. Någongång.
Fast just nu känns det otroligt hjälplöst.

3 januari 2012.

Idag känner jag mig ledsen, liten och jävligt less. Ingenting går som jag vill och jag vet inte vart jag ska ta vägen och ingenstans är nog långt bort.
Så jag sitter i tv-rummet, inlindad i världens mysigaste film och ska snart dricka te innan jag tar en runda på gångbandet. Det får bli tillflykt nog.
Robert är och umgås med en vän som är på besök, vilket jag egentligen tänkt hänga med på men idag är inte en bra dag för sånt. Så jag är istället panik ifall han tagit sig fram i snöstormen eller inte. Skön känsla det där. Panik.
Får dock lätt panik vid liknande tillfällen då jag alltid tänker ut de värsta möjliga scenarion, så jag är förberedd liksom.
Men jag hoppas på det bästa i alla fall.
Nu, efter flera rader av uttråkning ska jag gå och koka mitt te nu. Ha det fint.
PUSS

RSS 2.0